shadow

Asociația Turist Club Carpatic

  • CARE ESTE MISIUNEA PROIECTULUI DE MUZEALIZARE/MEMORIALIZARE?

Promovarea rezistenței anticomuniste din Munții României cât și din închisorile comuniste către publicul tânăr, lipsit de acces la acest tip de informații.

Proiectul are ca scop scoaterea la lumină a poveștilor lor, expuse într-un mod educațional și atractiv pentru participanți, astfel încât să conștientizeze ceea ce a reprezentat sistemul comunist pentru România. Se dorește prezentarea evenimentelor în locuri cu priveliști frumoase, în aer liber, în chiar locuri unde s-au întâmplat diferite evenimente (schimburi de focuri, înnoptări, arestări, etc).

Se va realiza totodată promovarea monumentelor, muzeelor și altor obiective culturale, istorice și turistice, dedicate Rezistenței Anticomuniste din România.

Se dorește angrenarea altor instituții publice și private: ong-uri, instituții publice școlare, comunități parohiale, membrii a unor formații de muzică, sau cântăreți.

  • CÂND S-A INFIINȚAT INSTITUȚIA ȘI ÎN CE CIRCUMSTANȚE/CÂND A DEMARAT PROIECTUL DE MUZEALIZARE/MEMORIALIZARE (PUTEȚI DESCRIE PROIECTUL)?

Proiectul a demarat în anul 2013 din dorința unor membrii din cadrul clubului, de a încerca să facă cunoscută povestea eroilor anticomuniști din munții României, MEMBRII CLUBULUI avand deja pasiune pentru mersul pe munte și cunoscut fiind faptul că toată zona muntoasă a României a adăpostit un grup sau mai multe de grupuri de rezistență, organizată sau mai puțin organizată.

Constatând că nu multă lume știe aceste povești, membrii inițiatori ai proiectului, au demarat acest proiect.

  • EXISTĂ O COLECȚIE, O ARHIVĂ SAU O BAZĂ DE DATE? CE CUPRINDE?

ESTE DE UZ INTERN SAU EXTERN?

În acest moment lucrăm la o colecție a acțiunilor noastre, în care să cuprindem și o mică bază de date legat de locul desfășurării acțiunilor de până acum.

  • CARE SUNT PRINCIPALELE ACTIVITĂȚI DE LA ÎNFIINȚARE PÂNĂ ÎN PREZENT

Principalele noastre acțiuni de până acum au fost:

– remarcare de trasee

– igienizarea unor zone montane turistice

– participare la concursuri sportive și culturale

– promovarea Rezistenței Anticomuniste din Munții României prin desfășurarea unor acțiuni anuale

  • CU CINE COLABORAȚI?

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) Fundația pentru Tineret a Municipiului București Parcurile Naționale pe raza cărora se desfășoară acțiunile noastre sau alte instituții publice și private Organizații non guvernamentale ce se află pe linia noastră de promovare și desfășurare a acțiunilor noastre

  • CARE SUNT PLANURILE DE VIITOR?

Menținerea unei bune colaborări cu partenerii noștri, astfel încât să putem realiza acțiunile propuse la fiecare început de an.

  • ADRESĂ ȘI CONTACT, PROGRAM DE VIZITARE (DACĂ E CAZUL)?

Marius Tinel Cârciumaru

Vicepreședinte Turist Club Carpatic

telefon 0733 367 240

  • PERSOANĂ DE CONTACT?

Marius Tinel Cârciumaru

  • ALTE DETALII PE CARE LE CONSIDERAȚI UTILE?

TuristClubCarpatic/Facebook