shadow

Complexul Muzeal În Aer Liber În Memoria Victimelor Represiunilor Politice

  • CARE ESTE MISIUNEA PROIECTULUI DE MUZEALIZARE/MEMORIALIZARE?

Scopul complexului este de a amenaja un monument complex, istorico-muzeistic privind represiunile politice ce au avut loc în trecut pe teritoriul Republicii Moldova. Complexul muzeal va include cîteva compartimente esențiale, concepte descriptive a evenimentelor tragice ce au avut loc în perioada anilor 1917 – 1989 în teritoriul actualei Republici Moldova. Astfel, un compartiment va reprezenta în mod realist și simbolist (arhitectură, interior, obiecte, documente), mediul tradițional de existență a unei gospodării țărănești pînă la deportare

  • CÂND S-A INFIINȚAT INSTITUȚIA ȘI ÎN CE CIRCUMSTANȚE/CÂND A DEMARAT PROIECTUL DE MUZEALIZARE/MEMORIALIZARE (PUTEȚI DESCRIE PROIECTUL)?

Complexul muzeal în aer liber în memoria victimelor represiunilor politice din satul Mereni a fost întemeiat de Alexandru Postica și a fost înregistrat în Registrul Muzeelor din Republica Moldova cu nr.

110, în temeiul Ordinului Ministerului Culturii nr. 260 din 23.10.2013.

Complexul va fi construit pe un teren de 3,1 hectare de teren în centrul satului Mereni, raionul Anenii Noi, situat la circa 15 km sud-est de municipiul Chișinău.

  • EXISTĂ O COLECȚIE, O ARHIVĂ SAU O BAZĂ DE DATE? CE CUPRINDE?

ESTE DE UZ INTERN SAU EXTERN?

Expoziția va fi amplasată în moduluri reprezentative în consecvența evolutiva a evenimentelor istorice. În total vor fi edificate cel puțin 11 moduluri, ce reprezintă complexe separate dar legate de o consecutivitate a ideii generale. Este de uz extern.

  • CARE SUNT PRINCIPALELE ACTIVITĂȚI DE LA ÎNFIINȚARE PÂNĂ ÎN PREZENT

Organizarea expozițiilor permanente și temporare pe teritoriul muzeului.

  • CU CINE COLABORAȚI?

Organizații și specialiști de profil (istorici și juriști) din țară și de peste hotarele ei.

  • CARE SUNT PLANURILE DE VIITOR?

Să finalizăm construcția muzeului.

  • ADRESĂ ȘI CONTACT, PROGRAM DE VIZITARE (DACĂ E CAZUL)?

http://deportee-mus.eu/contacte.html

  • PERSOANĂ DE CONTACT?

Alexandru Postica