shadow

Evoluția orașului Oradea în regimul comunist (1945-1989)

„Continuitatea ideii de unitate națională după al Doilea Război Mondial”, Expoziție permanentă: „Evoluția orașului Oradea în regimul comunist (1945-1989)”

Loc: Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural corp A etajul II sala 13

Data: vernisaj 18 octombrie 2018, ora 16:00

Descriere: Colecția orădeanului Nicolae Meseșan Proiect a fost finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Bihor.

La vernisaj au vorbit: prof.univ.dr. Viorel Faur, prof. Mircea Bradu, directorul muzeului Angela Lupșea și muzeograf dr. Augustin Țărău.

Momentele artistice au fost susținute de către conf.univ.dr. Oana Lianu.

https://www.crisana.ro/stiri/eveniment-1/o-noua-expozitie-documentara-permanenta-la-muzeul-cetatii-evolutia-orasului-oradea-in-regimul-comunist-165678.html

Nicolae Meseșan: „Oradea poate să intre în Cartea Recordurilor şi datorită unei cărticele, din colecţia mea, care este piesa de bază a expoziţiei, întrucât are mărimea unei fotografii de paşaport 3×4 cm cu grosimea de 1 cm şi cuprinde 295 de pagini, care se pot citi fără lupă.

Ea este valoroasă nu doar datorită dimensiunilor sale minuscule, ci mai ales conţinutului său, titlul acesteia fiind „Directivele Congresului al IX-lea”, tipărită în anul 1966. Şi mai avem o carte, „Condica de sugestii şi reclamaţii”, în care dumneavoastră vă puteţi exprima părerile despre această colecţie şi care ar putea ajunge şi ea în Cartea Recordurilor peste alţi o sută de ani”.

https://evenimentemuzeale.ro/eveniment-muzeal/oradea-vernisarea-expozitiei-permanente-evolutia-orasului-oradea-in-regimul-comunist-1945-1989/

https://www.facebook.com/muzeucetateoradea/