shadow

“Procesul comuniștilor din România”: Sesizarea procurorului.

Proiect al Universității ”Petre Andrei”, al Institutului de Studiere a Ideologiilor şi al Primăriei Iaşi, în cadrul proiectului Centenar.

https://www.agerpres.ro/cultura/2018/05/08/centenarulmariiuniri-iasi-a-inceput-proiectul-procesul-comunistilor-prin-sesizari-depuse-pe-numele-lui-gheorghiu-dej-si-ceausescu–104350

“Evenimentul face parte din cadrul unui proiect unic în Europa, demarat de Universitatea ”Petre Andrei”, Institutul de Studiere a Ideologiilor şi de Primăria Iaşi, în cadrul proiectului Centenar, constând în fapt în realizarea unor studii istorice, care apoi vor sta la baza unui rechizitoriu ce-i va trimite în faţa instanţei de judecată pe liderii comunişti ce au săvârşit crime împotriva propriilor cetăţeni.”

http://www.iiccr.ro/procesul-comunistilor-din-romania-incepe-marti-8-mai-la-iasi/:

“Marți, 8 mai 2018, începând cu ora 11:00, IICCMER va participa, în calitate de partener, la Palatul Culturii din Iași, unde va avea loc sesizarea procurorului în cadrul proiectului „Procesul comuniștilor din România”. Acesta este primul eveniment public al componentei judiciare a proiectului, care constă în organizarea unor procese ale foștilor lideri comuniști împotriva cărora se vor găsi probe suficiente pentru a fi trimiși în judecată.

Proiectul schimbă paradigma – de la procesul comunismului, devenit între timp imposibil, la cel al comuniştilor (al persoanelor care au comis sau au tolerat ororile regimului totalitar). Proiectul reprezintă un exerciţiu, nu un proces în sens penal.”

http://radioiasi.ro/stiri/regional/astazi-la-iasi-s-a-desfasurat-cea-de-a-doua-etapa-a-proiectului-procesul-comunistilor-din-romania/

https://www.facebook.com/sorin.bocancea.3/media_set?set=a.10212205131864054.1073741958.1249795027&type=3